یزدفردا: نشست مشترک کارگروه تخصصی شورای گفتگوی استان و کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش یزدفردا: رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات گفت: با عنایت به برگزاری مراسم تجلیل از صادرکننده نمونه و همچنین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در آینده نزدیک، تلاش می‌کنیم با هم‌فکری یکدیگر راهکارهای عملی برای توسعه صادرات استان و پیشنهادهای سازنده در این زمینه ارائه دهیم.

علی‌اصغر بیگی افزود: مسائل مهمی که امروزه صادرکنندگان با آن درگیر هستند؛ یکی نرخ گمرک است که باتوجه‌به تعرفه مواد اولیه و افزایش نرخ دلار پیشنهاد می‌شود این نرخ کاهش یابد. همچنین زمان برگشت ارز نیز موردی است که باید افزایش یابد. در خصوص کالاهایی که مدارک قابل‌قبول گمرک را دارند پیشنهاد می‌گردد بتوانند پیش از تعیین تکلیف ارز از گمرک ترخیص شوند.

بیگی همچنین به رویکرد سازمان توسعه تجارت اشاره کرد و گفت: سازمان توسعه تجارت در تدوین سیاست‌های صادراتی با بخش خصوصی هماهنگ نیست. امیدواریم با پیشنهادات ارائه شده به این سازمان، در سیاست‌گذاری‌های تجارت در آینده نظرات بخش خصوصی نیز دیده شود.

محمدحسن شیشه‌بری عضو کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات نیز با اشاره به اینکه صادرکنندگان ایرانی در حال ازدست‌دادن بازارهای خود هستند گفت: موضوع افزایش قیمت مواد اولیه همچنین ناترازی‌های انرژی سبب شده قدرت رقابت و در نتیجه بازار را از دست بدهیم. تولیدکننده باید مواد اولیه را از بازار بورس جهانی گران‌تر بخرد و بعد هم موضوع رفع تعهد ارزی است که صادرکننده را با مشکل مواجه می‌کند. همه نهادها باید تلاش کنند تا از این بحران عبور کنیم.

مرتضی محمودی مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد با اشاره به برگزاری مراسم روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکننده نمونه استان گفت: تلاش مجموعه استان باید در راستای ارتقا جایگاه صادراتی استان یزد باشد. به همین منظور در حال جمع‌آوری مشکلات و پیشنهادات حوزه بازرگانی به‌خصوص صادرات برای طرح در شورای گفتگوی پیش رو هستیم. مواردی از جمله موضوع سهمیه‌بندی ثبت سفارش ماشین‌آلات، ثبت سفارش بر اساس فصل تولید همچنین تفویض اختیار ثبت سفارش و ثبت سفارش کالاهای اساسی از جمله مواردی است که پیگیری خواهد شد.

محمدرضا نصیری رئیس بازرگانی خارجی اداره کل صمت یزد با اشاره به موضوع واردات ماشین‌آلات گفت: برخی کالاها از جمله ماشین‌آلات داخل گمرک موجود است؛ ولی سهمیه برای ترخیص نداریم و این معضل استان است. از سوی دیگر استان یزد دورترین مرز خروجی را دارد و بحث حمل‌ونقل باید مدنظر باشد. در همین راستا تخصیص مشوق‌های حمل‌ونقل پیشنهاد می‌شود. این مشوق را برای حمل‌ونقل هوایی در حوزه محصولات گلخانه‌ای می‌توان برای یزد گرفت. موضوع پایانه‌ها را نیز در استان داریم که نیاز به زیرساخت دارد.

سید عبدالرضا موسوی رئیس ‌دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان یزد نیز به موضوع ارتباط با رایزن بازرگانی اشاره کرد و گفت: به نسبت برخی استان‌های هم‌جوار رفت‌وآمد رایزن بازرگانی به یزد همچنین میزان تبادل هیئت‌های تجاری کاهش داشته است. پیشنهاد می‌شود برای توسعه صادرات استان در منطقه اوراسیا و خلیج‌فارس رایزن بازرگانی داشته باشیم. از سوی دیگر می‌توان جدولی از محصولات صادراتی استان که در طول سال صادرات دارند تهیه و در اختیار رایزن‌های بازرگانی ایران در کشورهای مختلف قرار بگیرد.

حسین پهلوان پور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یزد در این جلسه به معضل صادرکنندگان محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: باتوجه‌به حاشیه سود پایینی که محصولات کشاورزی دارند؛ پیشنهاد می‌شود رفع تعهد ارزی برای کشاورزان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی برداشته شود.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا